Is Private Lease Occasion wat voor jou?

Moet jij binnenkort een nieuwe auto kopen, maar maakt die grote uitgave je nu al zenuwachtig, plus het bezit van zoiets enorms? Of ben je aan het kijken naar je eerste autootje, maar zie je het eigenlijk niet zitten om jezelf nu al te binden aan een auto voor toch zeker een aantal jaar? Dan is Private Lease Occasion wellicht iets voor jou. Lees gauw mee. 

De situatie

Veel van ons zijn natuurlijk opgevoed met de logica achter het kopen van een auto. Dan heb je er zelf een, hoef je niet afhankelijk te zijn van anderen óf van huurauto’s, dan kan je altijd overal heen zonder te rekenen op iets als het openbaar vervoer, etc. Maar het bezitten van een auto, nieuw of tweedehands, is lang niet altijd de beste optie. Soms heb je op dit moment niet het budget om een auto aan te schaffen, ook geen goed tweedehands model, maar heb je wél een wens of een behoefte aan een eigen voertuig. Of het nu voor je werk of voor andere redenen is, je hebt in je leven behoefte aan een auto, maar de eenmalige én maandelijkse uitgaves maken het onmogelijk, of op z’n minst onhandig, om er nu een te kopen. Onthoud ook dat het kopen van een auto niet één uitgave is, maar een uitgave die je blijft maken. Natuurlijk moet je brandstof betalen, maar ook dingen als onderhoud, wegenbelasting én onvoorziene kosten komen op je dak. Dus, wat moet je nu?

Private Lease

Er is nóg een optie, naast het kopen van een auto. Private Lease. Private Lease Occasion; het huren van een auto. Dat klinkt wat simpel, maar het wel waar leasen op neerkomt. Je maakt een lease-afspraak met een autobedrijf en krijgt een voertuig voor je deur wat in principe van jou is. Je betaalt een maandelijks bedrag waar dingen als wegenbelasting en onvoorziene kosten al allemaal in verwerkt zijn. Nóg een tof feitje; zodra er iets mis is met je auto wordt dit voor je geregeld door het bedrijf, én heb je meteen een vervangend voertuig tot je beschikking tot je ‘eigen’ auto weer terug is. Kortom; leasen is een flexibelere én vaak goedkopere optie. Je hebt inderdaad niet je eigen auto, maar kan ook sneller wisselen van voertuig als je behoeftes veranderen en zit dus minder lang ergens aan vast. 

 

Het is dus geen paniek als het kopen van een auto op dit moment niet werkt, maar je wel andere opties wil ontdekken. Kijk eens of leasen wat voor jou is. Wie weet! 

Geef een reactie