Geef telkens weer het perfecte cadeau

Je bent een goede vriend, een toegewijde collega en probeert jezelf altijd van je beste kant te laten zien… behalve bij het geven van cadeaus. Om de één of andere reden lukt het je niet om al die liefde en toewijding te laten zien op het moment dat het op het materiële aankomt; dan lijk je ineens te vergeten wie die persoon is, en wat de gelegenheid überhaupt was. Dus, hoe geef je nu het perfecte jubileum cadeau bedrijf, of een écht origineel relatiegeschenk

Een paar vragen

Het allereerste wat belangrijk is, voordat je online gaat zoeken naar de zoveelste fles wijn voor dat bedrijfsjubileum of relatieviering; stel jezelf de volgende vraag: wie is de persoon aan wie je een cadeau geeft? Én: wat is de gelegenheid? Dit klinken als logische vragen, vragen die je niet eens zou moeten hoeven stellen, maar tegelijkertijd zijn ze voor mensen die worstelen met het geven van cadeaus vrij behulpzaam. Het zit namelijk zo; als je in paniek raakt bij het moeten bedenken van een cadeau voor iemand, van bedrijfsjubileum tot vriendschap tot een partner, dan is het goed om bij het begin te beginnen. Graaf diep en bedenk wat je over die persoon weet. Wat vinden ze leuk? Wat is passend voor de gelegenheid? Waar hebben ze het over gehad? Voor mensen die hier écht mee worstelen kan het ook helpen om een lijstje bij te houden; elke keer als iemand waar je om geeft iets aangeeft dat hij/zij/hen graag wil hebben, schrijf je het op. Zo heb je altijd een herinnering. 

No stress

Cadeaus afstemmen op de gelegenheid is ook een goed idee, en niet te streng voor jezelf zijn misschien nog wel beter. Je hoeft niet altijd het beste, mooiste en meest unieke cadeau te vinden, zolang je maar iets geeft wat uit het hart komt. Bij een jubileum cadeau bedrijf is het bijvoorbeeld al minder spannend; daar moet je iets geven waar iedereen een beetje iets aan heeft, maar wat vooral een leuke herinnering is. Een bedrukte fles, bijvoorbeeld. En mocht je simpelweg écht niet goed zijn in het bedenken van materiële cadeaus voor je vrienden en partners, dan houd je het toch op activiteiten en zelfgemaakte dingen? Schrijf mooie brieven en verpak die in een doosje; ga samen paardrijden op het strand. 

 

Blijf bij jezelf én die persoon aan wie je iets geeft, en waarvoor. Plus, niet te hard stressen. Het feit dat je hierom geeft maakt je al tof. Succes!

Geef een reactie