Palm oil facts

 

Er zijn een heleboel palm oil facts, maar deze worden vaak in de media verdraait. Veel mensen zeggen namelijk dat palmolie heel schadelijk is voor het milieu, maar er zitten ook veel voordelen aan verbonden. Je kunt palmolie in veel producten terugvinden in de winkel en dat is niet zonder reden. Palmolie zorgt namelijk voor veel goede dingen en dit is iets wat de meeste mensen snel vergeten. Tegenwoordig wordt palmolie ook op een duurzame manier geproduceerd en kun je dit zien aan het keurmerk. Dit keurmerk is terug te vinden op de producten waarin de duurzame palmolie zit. Steeds meer mensen kiezen voor de duurzame palmolie en dat zorgt ervoor dat de producenten een eerlijke prijs krijgen. Wil jij meer te weten komen over de palm oil facts? In dit artikel vertellen we er van alles over, zodat je er meer over te weten komt.

Effectief

Het is natuurlijk wel waar dat palmolie vervangen kan worden door andere soorten olie, maar dit is helemaal niet handig. Het is namelijk juist duurzaam om palmolie te verbouwen en dit komt doordat je niet veel grond nodig hebt. Per vierkante meter is palmolie zeer effectief en valt er veel meer olie te verkrijgen. Dit is een gigantisch groot voordeel en dit maakt de palmolie ook een stuk goedkoper. Dit is ook de reden waarom je palmolie zoveel kunt terugvinden in verschillende soorten voeding. Het zorgt onder andere voor meer structuur en dat is natuurlijk erg fijn. De palmolie zit niet alleen in voedingsmiddelen, maar ook in schoonheidsproducten. De palmolie consumptie in Europa is enorm, maar natuurlijk ook in veel andere landen. De palmolie wordt geproduceerd in Azië en zorgt hier ook voor veel banen. Toch is het altijd van belang om te kiezen voor duurzame palmolie, kies daarom alleen voor de producten met het keurmerk.

Welke producten?

Palmolie is een plantaardige olie uit de vruchten van de oliepalm, deze olie zit in veel verschillende producten. Het is een grondstof die in persoonlijke verzorgingsproducten kan zitten, hierbij kun je denken aan zeep, deodorant en scheerschuim. Het dient hierbij vooral als een emulgator en dit helpt bij het mengen van stoffen. Deze wasactieve stoffen voorkomen dat de vloeistof druppels vormt. Het is dus heel erg belangrijk, maar het kan soms ook als brandstof worden gebruikt. Zo kan het voor lampolie gebruikt worden en is het ook nodig voor de productie van biodiesel. Ten slotte wordt palmolie ook enorm veel gebruikt voor voedingsmiddelen, zoals frituurolie, koekjes, pindakaas en verschillende sauzen.

 

Geef een reactie