Alles over epoxy vloercoating voor in de garage

Veel mensen in Nederland beschikken over een garage of een garagebox. In de garage staat bijvoorbeeld de auto. Maar ook worden de garages ook erg veel gebruikt als opslag voor spullen, fietsen en meer. Ook zijn er veel mensen die hier graag klusjes uitvoeren, waardoor het al snel een rommeltje kan worden. Mocht je tijd over hebben, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de garage eens op te knappen. Plaats verschillende stellingkasten, sorteer het gereedschap en zorg voor een overzichtelijke indeling. In deze blog geven we je daarnaast graag een aantal tips voor het aanbrengen van een nieuwe vloercoating, waarmee je de eerste stap kunt zetten met het opknappen van de garage! 

Een mooie vloer met epoxy vloercoating

Wanneer je de vloer van je garage wilt vervangen, is het het meest aan te raden om te kiezen voor epoxy vloercoating. Epoxy kopen in de vorm van vloercoating is een watergedragen twee componentensysteem dat je gemakkelijk zelf kunt aanbrengen in twee lagen. De vloercoating bestaat uit een epoxyhars die in de fabriek al op de juiste kleur is gebracht, voor het behoud van de hoogste kwaliteit. De epoxyhars dien je vervolgens te mengen met de epoxy harder, waarna je dit gemakkelijk kunt aanbrengen op de vloer.

Het aanbrengen van epoxy vloercoating

Epoxy vloercoating is gemakkelijk zelf aan te brengen. Over het algemeen is er geen voorwerk nodig en kun je direct aan de slag, maar is het voor vochtige en/of zwaar vervuilde vloeren aan te raden om de vloer voor te behandelen met een geschikte primer. De vloercoating is gemakkelijk aan te brengen met een roller, in tegenstelling tot het gieten van een epoxyvloer waar dikkere lagen worden aangebracht. Hier wordt er gespecialiseerd te werk gegaan en is dit niet uit te voeren door een doe-het-zelver. Na het aanbrengen van de vloercoating is het een kwestie van wachten en zal de vloer uit zichzelf uitharden, waarna je de volgende dag beschikt over een gladde, nette en stevige vloer in je garage!

Een slijtvaste, dampdichte epoxyvloer!

Wanneer je ervoor hebt gekozen om epoxy vloercoating aan te brengen op de vloer, zul je beschikken over een stevige vloer die bestand is tegen vele chemicaliën. Zo is het met een epoxyvloer geen probleem wanneer er bijvoorbeeld olie, vet, benzine, reinigingsmiddelen of andere chemicaliën op de vloer terecht komen. Door de gladde vloer en de afstotende werking van de uitgeharde epoxy, is de vloer gemakkelijk schoon te houden. Het is geen probleem wanneer je de vloer eens vuil maakt wanneer je aan het klussen bent, maar is deze in ieder geval makkelijk schoon te houden met je nieuwe vloer. Neem eens goed alle stappen door, schaf de juiste vloercoating aan, om vervolgens al snel te beschikken over een juiste vloer voor de garage!

Geef een reactie