Wat maakt carsharing zo voordelig?

Wat maakt carsharing zo voordelig?

De auto is na de fiets het meest gebruikte vervoermiddel in Nederland. Het is vrij logisch dat de fiets op plaats één staat. Dat komt namelijk doordat je geen rijbewijs nodig hebt om te mogen fietsen en iedereen hierdoor de mogelijkheid heeft om de fiets te pakken

De auto is na de fiets het meest gebruikte vervoermiddel in Nederland. Het is vrij logisch dat de fiets op plaats één staat. Dat komt namelijk doordat je geen rijbewijs nodig hebt om te mogen fietsen en iedereen hierdoor de mogelijkheid heeft om de fiets te pakken. Daarnaast zijn er zoals bij veel mensen wel bekend is meer fietsen in Nederland dan dat er mensen zijn. Toch kopen de meeste mensen zo snel mogelijk een auto wanneer zij hun rijbewijs hebben gehaald. Dat komt voornamelijk doordat de auto in de meeste situaties verreweg het meest comfortabele vervoermiddel is. 

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om je te verplaatsen dan enkel met de auto. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen. Dit kan in bepaalde situaties erg handig zijn, maar er zitten ook nadelen aan. Zo ben je bij het openbaar vervoer volledig afhankelijk van de dienstregeling van de bus, trein of tram. Als er bijvoorbeeld een trein uitvalt, ben jij te laat op je werk terwijl jij hier niets aan kunt doen. Met een auto heb je meer zekerheid aangezien deze niet zomaar uitvalt zoals dat met een trein of bus wel regelmatig gebeurt. Echter, als je af en toe een auto nodig hebt, is het niet per se nodig om direct een auto te kopen. Er zijn ook andere mogelijkheden. 

Wat houdt carsharing in?

Als je een auto nodig hebt, kun je er een kopen, maar dit is lang niet alles. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een auto te huren in de vorm van carsharing. Dit principe is vrij nieuw dus nog niet iedereen is hier bekend mee. Bij het huren van een deelauto Utrecht heb je een soort abonnement, maar betaal je pas op het moment dat je een auto huurt. Hierdoor kun je in principe altijd een auto huren Eindhoven als je deze nodig hebt, maar er zijn nog veel meer plekken waar je dit kunt doen. Het is in het grootste deel van de Nederlandse steden mogelijk om deelauto’s te pakken en daarom is dit een zeer goed alternatief voor het kopen van een auto. 

Beter voor het milieu

Het gebruiken van een deelauto is een stuk beter voor het milieu dan het kopen van een eigen auto. Dat komt voornamelijk doordat dezelfde auto door meerdere mensen gebruikt kan worden waardoor zij zelf geen auto hoeven te kopen. Als zij allemaal wel een eigen auto zouden kopen, zou dit natuurlijk erg belastend zijn voor het milieu aangezien al deze auto’s gemaakt dienen te worden. 

Geef een reactie