Waar moet je rekening mee houden als je werkkleding gaat aanschaffen?

Als je een eigen bedrijf hebt dat voornamelijk werkzaamheden buiten de deur uitvoert, maar ook werknemers in dienst heeft, dan is het verstandig om werkkleding aan te schaffen voor je werknemers. Werkkleding is zeker niet alleen bedoeld om je werknemers goed te beschermen tegen de gevaren of het Nederlands klimaat, maar het is ook bedoeld om reclame te kunnen maken voor je eigen bedrijf. Dagelijks komen je werknemers in aanraking met honderden tot duizenden mensen en is het dus mogelijk om nieuwe klanten te winnen. Wanneer je nog geen ervaring hebt met het aanschaffen van werkkleding, is het verstandig om dit artikel te lezen. Hier vind je namelijk meer informatie over de punten waar je rekening mee moet houden. 

Schaf verschillende maten aan

Waar de meeste ondernemers de fout in gaan als ze werkkleding gaan bestellen, is dat ze geen rekening hebben gehouden met de maten van hun werknemers. Het is vrij logisch dat iedereen een verschillende maat heeft en het dus belangrijk is om verschillende maten werkkleding aan te schaffen, maar toch vergeten veel ondernemers dit. Deze fout wil je natuurlijk niet maken, want het kost veel tijd en ook veel geld om opnieuw kleding te bestellen. Zijn er nou maten die je niet past? Dan kun je deze gewoon makkelijk terug sturen!

Werken je werknemers in het donker?

Wanneer je werknemers vaak in het donker werken, is het verstandig om eens te kijken naar werktruien en werkvesten die goed zichtbaar zijn in het donker. Het zou namelijk erg vervelend voor je bedrijf en voor een werknemer zijn, als een werknemer aangereden wordt door een voertuig. De meeste soorten werkkleding die voor buiten bedoeld zijn, zijn voorzien van reflectoren. Mocht er licht vallen op de werkkleding, dan kunnen bestuurders van voertuigen zien dat er iemand aan het werk is. 

 

Bedruk de werkkleding 

Zoals je in het begin van dit artikel hebt kunnen lezen, wordt werkkleding ook gebruikt voor het maken van reclame. Het is erg zonde als je hier niet aan mee zou doen, want de kans is groot dat je veel geld verliest door misgelopen klanten. Wanneer je reclame van je bedrijf op de werkkleding van je werknemers wilt zetten, zul je de werkkleding door moeten sturen naar een drukkerij. Soms is het ook mogelijk om werkkleding te laten bedrukken bij de partij waar je werkkleding hebt aangeschaft of wilt aanschaffen, maar je moet er wel rekening mee houden dat het bedrukken van werkkleding soms ontzettend prijzig kan zijn.

 

Geef een reactie